O nas         Blog

Cocada - Liamsk
Rjavi tukan

Cocada

Okus: Kokos & Papaja & Čokolada & Cvetlične note

Brazilska specialty kava. Kompleksna kava z notami kokosa, papaje, čokolade ter cvetličnimi notami.

14,40  ali se Naročite in prihranite do 10% ob vsakem nakupu.

  • Naročnino lahko začasno ustavite ali prekličete kadarkoli
  • Dostavljeno po vašem urniku
  • Naj vam nikoli ne zmanjka sveže pražene kave
vrsta praženja kave - Liamsk

Profil praženja kave

Svetlo
kavna skodelica - Liamsk

Okus kave

Kokos & Papaja & Čokolada & Cvetlične note
Rjavi tukan pražar slika - Liamsk

O pražarni kave

Lokacija

Ljubljana

Na kratko

Andressa, ki je odraščala v Patrocíniju (eden izmed glavnih kavnih središč v Brazilij) in Žiga skupaj predstavljata Sloveniji odlično brazilsko Specialty kavo.

Podrobnosti o kavi

Natural/Dry Processed iconProces: Prani

Chapada de Minas iconRegija: Cerrado Mineiro

1,000 - 1,000 iconVišina: 950m

Pražarjeve opombe

Cocada je znamenita kava pridelovalca Rafela Vinhala, ki vsako leto preseneti s svojim edinstvenim profilom. Sicer pa je cocada tradicionalno kokosovo pecivo, zelo priljubljeno v Braziliji, zato lahko pričakujete note kokosa. Poleg tega boste zaznali tudi papajo, čokolado in pa cvetlične note. Delikatna kislost ni premočna in pusti prijeten in nežen pookus. Telo je srednjo močno in kremasto. Cocada je 2x fermentirani rdeči Catuai 144, proces je prani. Po mehanskem obiranju in sortiranju češenj je Rafel pustil kavne češnje 30 ur aerobno fermentirati v prikolic. Nato je češnje opral s hladno vodo – termalni šok – in tako takoj ustavil proces fermentacije. Nato je z zrn odstranil češnje in jo ponovno 190 ur anaerobno fermentiral z vodo, kar je potekalo v velikih modrih posodah. Kava se je nato sušila na dvignjenih mizah, kjer Rafael suši vse svoje najboljše lote.

Vrste kave