Colombia VILLA ESPERANZA - Decaf - brezkofeinska Liamsk
Hikofi

Colombia Villa Esperanza Decaf

Melasa & Oreščki & Rumeni sadeži

Brezkofeinska kava Colombia VILLA ESPERANZA je posebna kava brez kofeina. Zaradi novega procesa pri dekofeinizaciji ima izredno sladek okus in je hkrati zelo aromatična. Po okusu precej spominja na kave s kofeinom.

6,90  z DDV ali Naročite se in prihranite do 10%

Opis

Decaf kava Colombia Villa Eesperanza je šla skozi poseben proces dekofeinizacije. Rezultat je izredno aromatična in sladka kava, ki vas bo navdušila!

REGIJA: Tolima

KMETIJA/MLIN: Villa Esperanza

PROCES: Naravni+Decaf

VIŠINA: 1700-1750 m.n.v.

TRGATEV: September

VRSTA: Castillo

PROFIL OKUSA: Melasa, oreščki, rumeni sadeži

UMETNOST PRODUKCIJE:
Zrele češnje poberejo na vrhuncu zrelosti. Sušijo jih 2 dni in jih nato fermentirajo 48 ur v GrainPro vrečah. Ves čas nadzorujejo stopnjo vlažnosti in Ph. Za tem se prične proces dekofeinizacije. V tem primeru češnje več ur namakajo v vodi, ki je tik pod vreliščem. Voda iz češenj potegne kofein in aromatična olja. Vodo z olji in aromati ločijo od češenj. Kavne češnje nato namočijo v etil acetat, kasneje pa jih posušijo in poskrbijo da kofein in topilo izhlapita. Tako obdelane češnje ponovno namočijo v vodo z aromatičnimi olji, kjer češnje aromate posrkajo nazaj. Za tem češnje do kona posušijo, izkoščičijo, ponovno sortirajo in pripravijo na pot.

OPIS REGIJE:
Kmetija Villa Esperanza je v lasti družine Trujillo že več kot 20 let. Gojijo predvsem varietal Castillo in Colombia, zadnje čase pa tudi Typico. Na njihovi kmetiji lahko najdete tudi banane, platane in mandarine. Od leta 2016 sodelujejo z Newerley Gutierrez, ki je vodja procesiranja kave in projekta sledljivosti.

Dodatne informacije

Način mletja

V zrnu, Za turško kavo, Za espresso, Za kafetijera, Za aeropress, Za v60, Za french press, Za chemex

Pakiranje

100 g, 250 g, 1200 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Colombia Villa Esperanza Decaf”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Povežimo se

Prijavite se na naše e-novice

Spremljaj vse novosti, zgodbe in popuste na izbrane izdelke. Vpiši svoj elektronski naslov in se strinjaj s pogoji oddaje podatkov.