O nas         Blog

Indonezija SUMATRA MANDHELING - Liamsk
Escobar

Indonezija SUMATRA MANDHELING

Okus: Kakav & Žitarice & Čokolada
Zemeljski okusi indonezijske kave z otoka Sumatra so unikatni, vendar je zanimivo, da kava blesti ne glede na to, kako si jo pripravite. Z mlekom ali brez.

10,20  ali se Naročite in prihranite do 10% ob vsakem nakupu.

  • Naročnino lahko začasno ustavite ali prekličete kadarkoli
  • Dostavljeno po vašem urniku
  • Naj vam nikoli ne zmanjka sveže pražene kave
vrsta praženja kave - Liamsk

Profil praženja kave

Srednje
kavna skodelica - Liamsk

Okus kave

Kakav & Žitarice & Čokolada
Escobar pražar kave - Liamsk

O pražarni kave

Lokacija

Vrhnika

Na kratko

Escobar je prva pražarna v Sloveniji, kjer so začeli pražiti Specialty kave. Kave pražijo dnevno glede na naročila, saj verjamejo da je tak pristop najboljši, da se ohranijo polne arome, okus in kakovost praženih kavnih zrn.

Podrobnosti o kavi

Natural/Dry Processed iconProces: Mokri

Chapada de Minas iconRegija: Aceh

1,000 - 1,000 iconVišina: 1300 – 1500 m

Pražarjeve opombe

Indonezija je največji arhipelag na svetu, ki ga sestavlja več kot 17.500 otokov. Med temi številnimi otoki le največji otoki dosegajo nadmorske višine, na katerih lahko uspeva kava. Nekatera kavorodna indonezijska območja so precej odmaknjena in nudijo dom številnim redkim živalskim in rastlinskim vrstam. Še posebej manjše kmetije, kjer v zadnjem obdobju dajejo poudarek pridelavi specialnih kav (specilaty kav), se trudijo ohranjati naravni ekosistem, saj tudi kavovci uspevajo v senci višjih tropskih dreves. Pobočja indonezijskih otokov so prekrita z rodovitno vulkansko zemljo, ki v kombinaciji z vlažno klimo, nudi idealne pogoje za gojenje kavovcev in pridelavo kave. Sumatra Mandheling uspeva na vulkanskih pobočjih gore Leuser v zahodnem delu osrednje Sumatre, ki je drugi največji otok Indonezije. Kavne češnje so ročno obrane. Zaradi posebnega mokrega načina procesiranja, “Giling Basah“, ima ta kava zelo markantno telo, okus pa zelo zemeljski. Kavni pergament odstranijo, ko ima kavno zrno 50 % vlažnost, navadno se pergament odstrani pri 10-12 % vlažnosti. Nepražena kavna zrna imajo zaradi posebnega načina procesiranja temnejšo smaragdno zeleno barvo, še bolj pa se drugačen postopek pozna v okusu kave. Močno telo, malo kislin in kremast pookus so zaščitni znaki kave s Sumatre.

Vrste kave