O nas         Blog

Kenija – KII AB - Liamsk
Mala Pražarna

Kenija – KII AB

Okus: Paradižnik & Gozdni sadeži & Cvetlični

Kava iz Kenije, ki nastaja s postopki fermentacije z dodajanjem različnih vrst mikroorganizmov in kvasovk. Okusne note so paradižnik, cvetlice in gozdni sadeži.

12,00  ali se Naročite in prihranite do 10% ob vsakem nakupu.

  • Naročnino lahko začasno ustavite ali prekličete kadarkoli
  • Dostavljeno po vašem urniku
  • Naj vam nikoli ne zmanjka sveže pražene kave
vrsta praženja kave - Liamsk

Profil praženja kave

Svetlo – Srednje
kavna skodelica - Liamsk

Okus kave

Paradižnik & Gozdni sadeži & Cvetlični
Mala pražarna pražar kave - Liamsk

O pražarni kave

Lokacija

Ljubljana

Na kratko

Sabin je ljubezen do kave spoznal pred 9 leti. Kava ga je tako navdušila, da jo je doma pražil kar v aparatu za pokovko. Čez čas je ugotovil, da ima kava izjemno veliko potencial in se je odločil, da stopi v kavno industrijo. Tako je leta 2018 v Ljubljani odprl svojo pražarno, kjer ponuja dnevno sveže praženo Specialty kavo.

Podrobnosti o kavi

Natural/Dry Processed iconProces: Prani

Chapada de Minas iconRegija: Gichugu

1,000 - 1,000 iconVišina: 1300 – 1900m

Pražarjeve opombe

To serijo AB so skupaj pridelali mali pridelovalci, ki pripadajo Kmetijski zadrugi Rung’eto (Rung’eto Farmers Cooperative Society – FCS). Združenje FCS, ki je bilo ustanovljeno leta 1976, trenutno zastopa 1 214 malih kmetov, ki imajo v povprečju manj kot 0,5 hektarja površin za kavo. Kmetje v tej regiji so kavo prvič posadili leta 1953, od takrat pa je kava postala glavna denarna kultura na tem območju. Tovarna Kii je eden od treh mokrih mlinov v lasti in upravljanju podjetja Rung’eto FCS in je bila zgrajena leta 1995. Te kmetije imajo razgled na znamenito selitveno pot slonov, ki povezuje gozd Aberdare in goro Kenija. Poleg slonov so na tem območju tudi številne druge divje živali, kot so bivoli, antilope in opice. Te in številne druge živali pogosto pridejo na kmetije, kjer se pasejo na travnikih ali žvečijo sladke kavne češnje.

Vrste kave