Kenya RUIRU - Liamsk
Hikofi

Kenya Ruiru

Limeta & Čokolada & Umami

Naravno procesirana kava Kenya je prava redkost. Pred vami je RUIRU, ki stavi na svoj sladek in bogat aromatičen okus. Navdušile vas bodo sladka limeta, bogata čokolada in cenjen umami.

6,90  z DDV

Opis

Kenya RUIRU– naravno procesirane kave iz Kenije so prava redkost. Poskusite jo!

REGIJA: Kiambu

KMETIJA/MLIN: Ruiru Mills Estate

PROCES: Naravni

VIŠINA: 1950 m.n.v.

TRGATEV: November-Marec

VRSTA: SL34

PROFIL OKUSA: Limeta, Bogata čokolada, Umami

UMETNOST PRODUKCIJE:
Naravno procesirana kava iz Kenye je prava redkost. Kenya sicer slovi po pranem procesu in transparentnih okusih. Pri trgatvi se poberejo samo najbolj zrele kavne češnje, ki jih pred sušenjem še dodatno selekcionirajo in odstranijo preveč/premalo zrele češnje. Razprostrejo jih po ti. afriških posteljah, kjer jih sušijo približno 6 tednov. Češnje obračajo vsak dan, da preprečijo plesen in omogočijo enakomerno sušenje. Po sušenju kavna zrna izkoščičijo iz kavnih češenj, jih še enkrat ročno preberejo in pripravijo Kenya Ruiru kavo za pot.

OPIS REGIJE:
Regija Kiambu je locirana v neposredni bližini mesta Nairobi. Znana je po dolgoletni tradiciji pridelave kave in po velikih kavnih posestvih, ki so jih že v 20. Stoletju zgradili britanski kolonialisti. Po dekolonizaciji so posestva prodali Kenijcem, ki jih upravljajo še danes. Z leti se je pridelava kave razširila po celotni Keniji, rezultat česa je zmanjšanje količine pridelane kave na posestvih in porast manjših pridelovalcev. Stara posestva še vedno pridelujejo kavo, ki je podprta z lokalnim znanjem in izkušnjami.

Dodatne informacije

Način mletja

V zrnu, Za turško kavo, Za espresso, Za kafetijera, Za aeropress, Za v60, Za french press, Za chemex

Pakiranje

100 g, 250 g, 1200 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kenya Ruiru”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Povežimo se

Prijavite se na naše e-novice

Spremljaj vse novosti, zgodbe in popuste na izbrane izdelke. Vpiši svoj elektronski naslov in se strinjaj s pogoji oddaje podatkov.