O nas         Blog

Ekvador CRUZ LOMA - Liamsk
Escobar

Ekvador CRUZ LOMA

Okus: Karamela & Grenivka & Jasmin & Koriander
Sorta Bourbon z visokih nadmorskih višin. Izjemna kombinacija karamelnih in sadnih kavnih okusov v eni skodelici. Najboljše iz Ekvadorja.

15,80  ali se Naročite in prihranite do 10% ob vsakem nakupu.

  • Naročnino lahko začasno ustavite ali prekličete kadarkoli
  • Dostavljeno po vašem urniku
  • Naj vam nikoli ne zmanjka sveže pražene kave
vrsta praženja kave - Liamsk

Profil praženja kave

Srednje
kavna skodelica - Liamsk

Okus kave

Karamela & Grenivka & Jasmin & Koriander
Escobar pražar kave - Liamsk

O pražarni kave

Lokacija

Vrhnika

Na kratko

Escobar je prva pražarna v Sloveniji, kjer so začeli pražiti Specialty kave. Kave pražijo dnevno glede na naročila, saj verjamejo da je tak pristop najboljši, da se ohranijo polne arome, okus in kakovost praženih kavnih zrn.

Podrobnosti o kavi

Natural/Dry Processed iconProces: Naravno

Chapada de Minas iconRegija: Pichincha

1,000 - 1,000 iconVišina: 1450 m

Pražarjeve opombe

Gal Morales je ponosni lastnik kavnega nasada Cruz Loma, ki ga je podedoval od svojega dedka. Iz tega nasada prihaja tudi kava, ki jo imamo v naši ponudbi! Nasad se nahaja v pokrajini Pichincha, uro in pol severozahodno od prestolnice Ekvadorja, Quita. Celotni nasad se razprostira na 1200 ha. Večino ozemlja pokriva avtohtono rastje, vključno z džunglo, ki je dom različnim divjim živalim. Kljub temu da je bila družina Gala Moralesa vpeta v pridelavo kave, se je Galo začel s pridelavo kave ukvarjati po študiju menedžmenta. Najprej je delal kot barista in nato kot predstavnik podjetja, ki se je ukvarjalo z izvozom kave iz Ekvadorja. Razočarala ga je povprečna kakovost na lokalnem ekvadorskem trgu. To ga je gnalo, da je želel izboljšati kakovost pridelka in se začel ukvarjati s pridelavo kave in eksperimentirati z načini predelave. Danes je znan po svojih nenavadnih in funky okusih kav, ki so rezultat naravnega procesiranja (naturals), in zanimivih medenih profilih.

Vrste kave