O nas         Blog

Trajnost pri Liamsk

Trajnost je danes zelo uporabna in lepa beseda. Težje jo je pa dejansko uporabiti v izdelke, katere imajo zadaj proizvajalce, ki imajo neomejene proračune. Spletno trgovino Liamsk sem ustanovil z namenom, da ponudimo Sloveniji kavne kapsule za večkratno uporabo in to za kavne aparate, katere so najbolj uporabljeni – Klemen ustanovitelj spletne trgovine Liamsk.

Naš cilj: Za Slovenijo brez kavnih kapsul za enkratno uporabo

November 2021

LIAMSK spletna trgovina je narejena

Stran od plastike in produktov za enkratno uporabo že od samega začetka…

Naša zaveza je, da se izogibamo plastiki in drugim izdelkom na osnovi nafte in izdelkom za enkratno uporabo. Prodajane kapsule so narejene iz nerjavečega jekla. Vsak element kapsule, vključno s tesnili, je izdelan tik ob skladišču.

Liam'sk - Naslovna slika Dolce Gusto in Nespresso kapsule

MINIMALNO PAKIRANJE

KLJUČNI NAČIN ZA ZMANJŠANJE ODTISA EMBALAŽE JE, DA JO NA PRVEM MESTU UPORABIMO ČIM MANJ

Embalaža za kapsule Liamsk

pakirna embalaža

uporabljamo samo recikliran karton

Uporabljamo kartonaste škatle iz recikliranega Kraft kartona, ki ustrezajo velikosti kapsulam. So minimalistične in porabijo manj prostora pri transportu. To tudi pomeni, da se izogibamo nepotrebnim polnilom, kot so zračne blazinice ali folija z mehurčki, ki jih lahko vidimo pri nekaterih podjetjih z e-trgovino.

BREZ PAPIRNatih RAČUNOV

UPORABLJAMO SAMO E-RAČUNE

V Sloveniji povprečno izdamo med 3 in 5 milijonov  davčno potrjenih računov – kar predstavlja v povprečju 40 dreves na dan.

Za 3 milijone proizvedenih računov porabimo 40 sodčkov nafte. Povprečen račun je vir 2,59g CO2. Skupaj je to 10 ton CO2 za vsakih 3.860.000 računov.

Pri proizvodnji papirja za 3.000.000 računov je bilo porabljenih 25.440 litrov vode.

Papirnih računov v paketih se izogibamo, dokler to ni zakonsko predpisano. V prvi vrsti smo podjetje za e-trgovino in uporabljamo e-račune, tako se izognemo ustvarjanju dodatnih odpadkov.