O nas         Blog

Ethiopia NENSEBO RIRIPA - Liamsk
Hikofi

Ethiopia NENSEBO RIRIPA

Okus: Rdeči sadeži & Tropski sadeži & Jogurt

Intenzivnost, sadne bombone, vijolične cvetice in tropske sadeže, opisuje profil okusa te kave.

18,50  ali se Naročite in prihranite do 10% ob vsakem nakupu.

  • Naročnino lahko začasno ustavite ali prekličete kadarkoli
  • Dostavljeno po vašem urniku
  • Naj vam nikoli ne zmanjka sveže pražene kave
vrsta praženja kave - Liamsk

Profil praženja kave

Svetlo
kavna skodelica - Liamsk

Okus kave

Rdeči sadeži & Tropski sadeži & Jogurt
hikofi pražar kave - liamsk

O pražarni kave

Lokacija

Maribor

Na kratko

So veliki navdušenci nad Specialty kavo in iskalci sezonskih dobrot, katere v sebi nosijo arome in okuse, ki si jih resnično zapomnimo za dolgo časa.

Podrobnosti o kavi

Natural/Dry Processed iconProces: Naravni

Chapada de Minas iconRegija: Zahodni Arsi

1,000 - 1,000 iconVišina: 1900m – 2000m

Pražarjeve opombe

Zrele kavne češnje so ročno obrane in sortirane. Po obiranju kavo sortirajo glede na zrelost zrna. Naslednji korak je mokra 72 urna fermentacija. Kavne češnje operejo in ponovno sortirajo glede na gostoto, lažje češnje plavajo na površini in so odstranjene. Sušenje češenj poteka 14 dni, ob rednem obračanju vsake 2-4 ure. Po sušenju, kavo spakirajo v jutine vreče in jo v velikem skladišču pustijo odstati 1-2 meseca. Zadnji korak je izkoščičenje iz češenj, v katerem kava ostane praktično do trenutka, ko jo pripravijo za transport. Zahodni Arsi je predel znane kavne regije Sidama. Naša kava prihaja iz Nenseba, kjer najdemo veliko majhnih kavnih kmetij. Beseda Diima v jeziku Oromiffa pomeni intezivnost, sadne bombone, vijolične cvetice in tropske sadeže in pravzaprav opisuje profil okusa kav iz te regije. Ta kava ima organski certifikat!

Vrste kave