O nas         Blog

Ethiopia DHILGEE DANCHE - Liamsk
Hikofi

Ethiopia DHILGEE DANCHE

Okus: Hibiskus & Limonada & Rdeči sadeži & Guava & Med

Kava prihaja iz predela imenovanega Danche. Beseda Dhilgee v jeziku Oromiffa opisuje tip kave, ki ima nežne floralne note, rdeče in vijolične sadeže ter polno in sladko telo.

19,50  ali se Naročite in prihranite do 10% ob vsakem nakupu.

  • Naročnino lahko začasno ustavite ali prekličete kadarkoli
  • Dostavljeno po vašem urniku
  • Naj vam nikoli ne zmanjka sveže pražene kave
vrsta praženja kave - Liamsk

Profil praženja kave

Svetlo
kavna skodelica - Liamsk

Okus kave

Hibiskus & Limonada & Rdeči sadeži & Guava & Med
hikofi pražar kave - liamsk

O pražarni kave

Lokacija

Maribor

Na kratko

So veliki navdušenci nad Specialty kavo in iskalci sezonskih dobrot, katere v sebi nosijo arome in okuse, ki si jih resnično zapomnimo za dolgo časa.

Podrobnosti o kavi

Natural/Dry Processed iconProces: Prani

Chapada de Minas iconRegija: Gedeb

1,000 - 1,000 iconVišina: 2000m – 2300m

Pražarjeve opombe

Zrele kavne češnje so ročno obrane in sortirane. Po obiranju kavo izkoščičijo in sortirajo glede na gostoto zrna. Naslednji korak je mokra 72 urna fermentacija. Kavna zrna operejo in ponovno sortirajo glede na gostoto, lažja zrna plavajo na površini in so odstranjena. Sušenje zrn poteka 10 dni, ob rednem obračanju vsake 2-4 ure. Po sušenju, kavo spakirajo v jutine vreče in jo v skladišču pustijo odstati 1-2 meseca. Zadnji korak je izkoščičenje in zadnjega ovoja, v katerem kava ostane praktično do trenutka, ko jo pripravijo za transport.

Vrste kave