O nas         Blog

Fusca Amarelo - Liamsk
Rjavi tukan

Fusca Amarelo

Okus: Mlečna čokolada & Med & Karamela & Rjavi sladkor

Brazilska specialty kava. Fusca amarelo spominja na mlečno čokolado, med in karamelo. Ima nizko do srednje visoko citrusno kislost ter polno, kremno telo.

10,00  ali se Naročite in prihranite do 10% ob vsakem nakupu.

  • Naročnino lahko začasno ustavite ali prekličete kadarkoli
  • Dostavljeno po vašem urniku
  • Naj vam nikoli ne zmanjka sveže pražene kave
vrsta praženja kave - Liamsk

Profil praženja kave

Svetlo
kavna skodelica - Liamsk

Okus kave

Mlečna čokolada & Med & Karamela & Rjavi sladkor
Rjavi tukan pražar slika - Liamsk

O pražarni kave

Lokacija

Ljubljana

Na kratko

Andressa, ki je odraščala v Patrocíniju (eden izmed glavnih kavnih središč v Brazilij) in Žiga skupaj predstavljata Sloveniji odlično brazilsko Specialty kavo.

Podrobnosti o kavi

Natural/Dry Processed iconProces: Naravni, aerobna fermentacija

Chapada de Minas iconRegija: Cerrado Mineiro

1,000 - 1,000 iconVišina: 840 – 1140m

Pražarjeve opombe

Tako kot druge kave iz družine Grossi ima tudi kava Fusca Amarelo svojo zgodbo. José Carlos Grossi se je v začetku 70. let prejšnjega stoletja preselil iz zvezne države Paraná in postal eden prvih pridelovalcev v regiji Cerrado Mineiro. Preden je postal pridelovalec kave, se je moral soočiti s težko odločitvijo in prodati svoje premoženje, da je lahko kupil svojo prvo nepremičnino. Prodal je svoj avtomobil rumeni hrošč, po portugalsko Fusca Amarelo, in ga tako stavil na uspeh svojega podjetja. To mu je omogočilo nakup prve nepremičnine in pomoč pri pisanju zgodbe o uspehu kave v regiji Cerrado Mineiro. Fusca Amarelo vzbudi okuse in arome čokolade, karamele, medu in rjavega sladkorja. Ima nizko do srednje visoko citrusno kislost. Značilnost te kave je njena kremnost. Ima polno, kremasto telo, ki še posebej izstopa v kombinaciji z mlekom. Po požirku te kave boste imeli dolg in kremast priokus. NČešnje na delno olupijo in razporedijo po betonskih ploščadih za sušenje še isti dan, da bi se izognili tveganju izgube kakovosti. Odstranjevanje mesnatega dela češenj se izvaja na ekološki način, pri čemer se porabi malo vode ali nič vode in se reciklirajo vsi trdni in tekoči odpadki. Kava se nato dokončno posuši mehansko, kar zagotavlja enakomernost med sušenjem. Kava ostane v sušilnikih, dokler ne doseže 11-odstotne vlažnosti.

Vrste kave