O nas         Blog

Honduras MARCALA - Liamsk
Escobar

Honduras MARCALA

Okus: Karamela & Lešniki & Mlečna čokolada

Kava iz honduraške regije Marcala je univerzalna, primerna za turško, espresso in filter pripravo.

9,20  or subscribe and save up to 10%

  • Naročnino lahko začasno ustavite ali prekličete kadarkoli
  • Dostavljeno po vašem urniku
  • Naj vam nikoli ne zmanjka sveže pražene kave
vrsta praženja kave - Liamsk

Profil praženja kave

Srednje
kavna skodelica - Liamsk

Okus kave

Karamela & Lešniki & Mlečna čokolada
Escobar pražar kave - Liamsk

O pražarni kave

Lokacija

Vrhnika

Na kratko

Escobar je prva pražarna v Sloveniji, kjer so začeli pražiti Specialty kave. Kave pražijo dnevno glede na naročila, saj verjamejo da je tak pristop najboljši, da se ohranijo polne arome, okus in kakovost praženih kavnih zrn.

Podrobnosti o kavi

Natural/Dry Processed iconProces: Mokri

Chapada de Minas iconRegija: Marcala

1,000 - 1,000 iconVišina: 1500 – 2000 m

Pražarjeve opombe

Marcala je občina v regiji La Paz, ki se nahaja v jugozahodnem delu Hondurasa. Za regijo je značilna proizvodnja vrhunskih kav, saj to omogočajo izredna kakovost zemlje ter izobraženost pridelovalcev kave. Marcala je edina regija v Hondurasu, ki ima zaščiteno geografsko poreklo (Denomination of Protected Origin). Namen porekla je ohraniti visoke standarde proizvodnje ter obenem zagotoviti verodostojnost kav, ki se na globalnem trgu prodajajo pod imenom Marcala. Postopek certificiranja vseh kav, ki nosijo ime Marcala, je strog. Preden jih izvozijo, gredo vse kave z geografskim poreklom skozi postopek okušanja (coffee cupping). Kave v regiji Marcala rastejo na nadmorski višini med 1500 in 2000 metri, kar označuje oziroma potrjuje tudi oznaka SHG (Strictly High Grown). Kavo prideluje več manjših družinskih kmetij.

Vrste kave