O nas         Blog

Kenya AA KARIAINI - Liamsk
Hikofi

Kenya AA KARIAINI

Okus: Belo cvetje & Marmelada & Rdeča jagodičevja & Pomaranča & Zeleni mango

Najbolj pogost kavni profil okusa iz regije Kirinyaga je sledeč- začimbe, citrusi, osvežilne kisline in bogato telo.

18,50  ali se Naročite in prihranite do 10% ob vsakem nakupu.

  • Naročnino lahko začasno ustavite ali prekličete kadarkoli
  • Dostavljeno po vašem urniku
  • Naj vam nikoli ne zmanjka sveže pražene kave
vrsta praženja kave - Liamsk

Profil praženja kave

Svetlo
kavna skodelica - Liamsk

Okus kave

Belo cvetje & Marmelada & Rdeča jagodičevja & Pomaranča & Zeleni mango
hikofi pražar kave - liamsk

O pražarni kave

Lokacija

Maribor

Na kratko

So veliki navdušenci nad Specialty kavo in iskalci sezonskih dobrot, katere v sebi nosijo arome in okuse, ki si jih resnično zapomnimo za dolgo časa.

Podrobnosti o kavi

Natural/Dry Processed iconProces: Prani

Chapada de Minas iconRegija: Kirinyaga

1,000 - 1,000 iconVišina: 1700m – 1950m

Pražarjeve opombe

Zrele kavne češnje so ročno obrane in sortirane. Po obiranju kavo izkoščičijo in sortirajo glede na gostoto zrna. Naslednji korak je mokra 72 urna fermentacija. Kavna zrna operejo in ponovno sortirajo glede na gostoto, lažja zrna plavajo na površini in so odstranjena. Sušenje zrn poteka 10 dni, ob rednem obračanju vsake 2-4 ure. Po sušenju, kavo spakirajo v jutine vreče in jo v skladišču pustijo odstati 1-2 meseca. Zadnji korak je izkoščičenje in zadnjega ovoja, v katerem kava ostane praktično do trenutka, ko jo pripravijo za transport. Regija Kirinyaga je unikatna po svojih kavnih okusih. Zaradi bližine Mount Kenye, kava tukaj v senčnih legah zori zelo počasi, kar ji omogoča intenziven profil okusa. Najbolj pogost profil okusa iz te regije je sledeč- začimbe, citrusi, osvežilne kisline in bogato telo. Kavni mlin Kariaini je bil postavljen leta 1954, na višini 1600 metrov in je povezal številne manjše kmetije ter njihovo kavo popeljal v svet.

Vrste kave