Zrele kavne češnje so ročno obrane in sortirane. Po obiranju kavo izkoščičijo in sortirajo glede na gostoto zrna. Naslednji korak je mokra 72 urna fermentacija. Kavna zrna operejo in ponovno sortirajo glede na gostoto, lažja zrna plavajo na površini in so odstranjena. Sušenje zrn poteka 10 dni, ob rednem obračanju vsake 2-4 ure. Po sušenju, kavo spakirajo v jutine vreče in jo v skladišču pustijo odstati 1-2 meseca. Zadnji korak je izkoščičenje in zadnjega ovoja, v katerem kava ostane praktično do trenutka, ko jo pripravijo za transport. Regija Kirinyaga je unikatna po svojih kavnih okusih. Zaradi bližine Mount Kenye, kava tukaj v senčnih legah zori zelo počasi, kar ji omogoča intenziven profil okusa. Najbolj pogost profil okusa iz te regije je sledeč- začimbe, citrusi, osvežilne kisline in bogato telo. Kavni mlin Kariaini je bil postavljen leta 1954, na višini 1600 metrov in je povezal številne manjše kmetije ter njihovo kavo popeljal v svet.