O nas         Blog

Priprava močne kave s kompatibilnimi Nespresso kapsulami za večkratno uporabo

Kavne kapsule za večkratno uporabo - Liamsk Coffee

Opustitev kavnih kapsul za enkratno uporabo in se odločiti za kompatibilne kapsule za večkratno uporabo lahko predstavlja obdobje prilagajanja. Ko polnite svoje kapsule, se lahko rezultati ekstrakcije razlikujejo glede na to, katero kavo uporabljate in kako jo uporabljate. 

Naše prodajane kapsule so bile preizkušene večkrat na dan smo prepričani in VEMO, da vam bodo všeč te okolju prijazne. Torej, če imate raje skodelico kave močnejšega okusa, želite uporabiti svoj kavni aparat Nespresso in kompatibilne Nespresso kavne kapsule za večkratno uporabo, smo spodaj napisali najboljše nasvete, ki vam bodo pomagali izpopolniti vašo metodo priprave kave.

Kazalo vsebine

1. Razlika v količini uporabljene kave

Kavne kapsule so na splošno šibkejšega okusa kot espresso v vaši lokalni kavarni – to je preprosto zaradi manjše prostornine kapsule, kar dobesedno povzroči manj kave. Kavarniški espresso je pripravljen z uporabo približno 11 gramov, medtem ko lahko kapsule znašajo od 5 do 5,8 gramov kave. In čeprav so kapsule, ki jih je mogoče ponovno in neomejeno napolniti, ena najbolj okoljsko trajnostnih in cenovno dostopnih možnosti kavnih kapsul na trgu, boste morda ugotovili, da boste morali, da boste dobili svojo pravo ekstrakcijo, še malo eksperimentirati.

2. Vzdrževanje Nespresso kavnega aprata

Tlak vode oz. okvara črpalke, nabiranje plesni, pogosto poln pladenj za kapljanje? Prišel je čas za spomladansko (oz trenutno jesensko) čiščenje. Prepričajte se, da je bil vaš kavni aparat za kapsule pred kratkim očiščen, da ste odstranili vodni kamen in da je v optimalnem delovnem stanju. »Odstranjevanje vodnega kamna« je dejanje odstranjevanja kalcijevih in apnenčastih usedlin s površin vašega aparata, s čimer pomaga črpalki ustvariti dvig tlaka, ki ustvari čudovito peno za vašo kavo. Če želite zagotoviti, da vaš aparat proizvaja najboljši okus in optimalen tlak kuhanja, ga je treba očistiti enkrat vsaj  enkrat tedensko in odstraniti vodni kamen enkrat na tri mesece. Vzdrževanje in redno čiščenje vašega aparata za kavo ne podaljša le njegove življenjske dobe z ohranjanjem notranjih mehanizmov v dobrem stanju, temveč zagotavlja tudi kakovost kave, ki jo skuhate.

Nasvet: Ne uporabljajte kisa! Kis ne odstrani kavnih olj tako, kot to počnejo profesionalno oblikovana čistila za kavne aparate. Naredite – uporabite čistilno raztopino, ki bo odstranila olja, madeže in razgradila umazanijo.

3. Investirajte v pravo, sveže praženo kavo

Vnaprej napolnjene kavne kapsule lahko pogosto vsebujejo dodane ojačevalce okusa (pomislite na dehidrirane praške ali koncentrate), da dobite vtis “močnejše” kave. V javnosti še vedno obstaja nekaj napačnega prepričanja o intenzivnosti okusa in vsebnosti kofeina – kava v stroku z močnejšim okusom ne pomeni nujno višje vsebnosti kofeina!

Nespresso navaja, da v svojih kapsulah Grands Crus uporablja 95 % arabike in 5 % robuste. Nekatere italijanske mešanice pogosto vsebujejo nekaj zrn robuste – krivoverstvo za tiste, ki so vzgojeni, da mislijo, da je samo arabica primerna za pitje! Toda pridih robuste v mešanici ji daje tisto značilno telo. Če želite ponoviti to intenzivnost okusa, boste morda želeli poskusiti podobno mešanico. Priporočamo močno temno praženje ali italijansko praženje, da dosežete močnejši okus zvarka, saj ima močnejša kava gostejšo in temnejšo kremo.

Pomembno je tudi omeniti, da se med ekstrakcijo različne spojine izločajo z različnimi stopnjami: najprej pridejo do izraza ostrejši, kisli, sadni okusi, sledijo jim globoki, težji in nazadnje lesne, grenke note. Dobro ekstrahirana skodelica ima ravnovesje teh!

Nasvet: Oglejte si našo ponudbo sveže praženih kav slovenskih pražarn ali pojdite v lokalno pražarno ali kavarno in se pogovorite o njihovih mešanicah, ki so na voljo

4. Izberite svojo kompatibilno Nespresso kavno kapsulo za večkratno uporab

Niso vse kavne kapsule za večkratno enake. Prepričajte se, da uporabljate pravo kapsule za svoje potrebe. Če je trajnost vaša prioriteta številka ena, predlagamo kompatibilne Nespresso kapsule, ter za intenzivno kavo na splošno predlagamo 2 kapsuli kave.

5. Uporabite predhodno ekstrakcijo

Ko boste vstavili kapsulo v prostor za pripravo, pritisnite gumb za kratek iztis in pustite, da kavni aparat deluje, dokler ne začne kapljati kapljica ali dve kave. Ponovno hitro pritisnite gumb za iztis, da ustavite tok. Počakajte nekaj sekund in znova zaženite ekstrakcijo s ponovnim pritiskom na gumb (tako, da se proces izvede sedaj do konca). Ta metoda pomaga ustvariti bolj okusno in bolj kremasto ekstrakcijo.

6. Kje kupiti Nespresso kapsule

Nespresso kapsule za večkratno uporabo lahko kupite tukaj.

Želite biti obveščeni o novostih, akcijah in vodičih? Vpišite svoj e-naslov.

Vrste kave