O nas         Blog

Najboljše pražarne kave v Ljubljani

Pražarne kave v Ljubljani - Liamsk Coffee

Oglejte si naš seznam najboljših pražarn kave v Ljubljani in izvedite njihovo zgodbo in najboljšo kavo. Morda ste že za katero slišali ali kupili njihovo sveže praženo kavo. Če še niste, kaj potem še čakate? Oglejmo si podrobneje najboljše pražarne kave v Ljubljani.

Mimogrede, če ste ravno na poti na Štajersko in želite izvedeti katere pražarne so v Mariboru, si poglejte seznam.

Pražarne kave v Ljubljani

Ljubljana

Njihova zgodba na kratko

Zgodba in ideja o pražarni Banibeans kave se je Luki porodila, ko je imel 16 let. Kave ni maral preveč, večinoma zaradi okusa. Vselej se mu je zdela zelo grenka. S časom se je začel poglabljati v procese pridelave, pripravo, praženje in ugotovil, da lahko s svetlim praženjem v kavah poudari tiste prave sadne kavne okuse. Zato danes v ponudbi najdete kakovostne, inovativno procesirane in svetlo pražene Specialty kave izpod rok najboljših pridelovalcev. Izbira pridelovalce, ki se zavezujejo, da ne bodo pri sajenju kavovca ogrožali gozdov, ki so nujno potrebni za biotsko raznolikost in ohranjanje naravnih habitatov.

Kava, ki jo morate probati

Kava Brasil Gael Anaerobic je primerna tako za svež in sladek filter kot tudi za izjemno kremast in bogat espresso. Prava bomba svežine iz Brazilije! Kavo prideluje trojica prijateljev (Antonio Wander, Rubem Carlos in Rubem Murilo), ki izhajajo iz mlade generacije pridelovalcev kave. Kavne češnje so začeli procesirati na nove in za Brazilijo zelo nenavadne načine.

Ljubljana

Njihova zgodba na kratko

Rjavi tukan sta ustanovila Andressa in Žiga, katera sta se skupaj odločila predstaviti v Sloveniji odlično brazilsko specialty kavo. Kava je pridobljena na kmetiji Andressine družine, ki se nahaja v Patrocíniju, kateri predstavlja enega glavnih kavnih središč v Braziliji. Rjavi tukan predstavlja krilatega tropskega lepotca, ki v svojem kljunu prinaša brazilska kavna zrna k nam. Za vas jih spražijo in zmeljejo po vaši želji.

Kava, ki jo morate probati

Kava Rjavi Tukan specialty kava iz Brazilije. Okusna kava z naše lastne kmetije v okolici mesteca Patrocínio, ki je v lasti Andressine družine. Kava je bila obrana ročno in v Slovenijo so prišla le najboljša in največja zrna. Z okusom in aromo citrusov, vanilije in karamele. 

Ljubljana

Njihova zgodba na kratko

Mariposa Coffee Roasters vodita Marina in Klemen, kjer je pod eno streho lastna kavarna in pražarna kave. Ponujata sezonsko kavo, katera je najvišje kakovosti v razredu Specialty kave in sedaj svoje izkušnje delita z veseljem z drugimi. Ponujata kave bogatih okusov, po sadju, cvetlicah, kislinah, kruhu in orehih.

Kava, ki jo morate probati

Kava Brazilija Macaubas De Baixo očarljiva kava iz Brazilije, ki navduši s prijetnimi notami temne čokolade v kombinaciji z zelenim jabolkom in izjemnim polnim telesom. – precej romantično, kajne. Kave je izredno polnega okusa, kateri vas bodo preprosto očarali.

 

Ljubljana

Njihova zgodba na kratko

Sabin je ljubezen do kave spoznal pred 9 leti. Kava ga je tako navdušila, da jo je doma pražil kar v aparatu za pokovko. Čez čas je ugotovil, da ima kava izjemno veliko potencial in se je odločil, da stopi v kavno industrijo. Tako je leta 2018 v Ljubljani odprl svojo pražarno, kjer ponuja dnevno sveže praženo Specialty kavo.

Kava, ki jo morate probati

Kava Nikaragva Peach Candy boste oboževali, če imate radi okuse podobne breskovim bonbonom s priokusom jabolka. Kava je edinstveno jabolčna na breskev način, ki vsako leto navduši kavo pivce.

 

Želite biti obveščeni o novostih, akcijah in vodičih? Vpišite svoj e-naslov.

Vrste kave