O nas         Blog

Najboljše pražarne kave v Mariboru

Pražarne kave v Mariboru - Liamsk Coffee

Maribor ni znan samo pa Zlati lisici in najstarejši vinski trti na svetu, ampak tudi po pražarnah kave. Bili bi presenečeni, ko ugotovite, da lahko tudi v Mariboru najdete pražarne kave, ki pražijo sveže kave po vašem naročilu. 

Podobno kot na Vrhniki, kjer vsi pomislimo najprej na Ivana Cankarja, je v bistvu mesto prve mikro pražarne v Sloveniji.

Zbrali smo seznam najboljših pražarn kave v Mariboru, njihove zgodbe in po našem mnenju najboljšo kavo.

Pražarne kave v Mariboru

Maribor

Njihova zgodba na kratko

Zgodba HI KO FI pražarne sega v leto 2018. So veliki navdušenci nad Specialty kavo in iskalci sezonskih dobrot, katere v sebi nosijo arome in okuse, ki si jih resnično zapomnimo za dolgo časa. Ponujajo kavo za vsak okus, ki sega od kremaste in čokoladne klasike, do super sadnih in sočnih okusov. Njihove kave so primerne za vse priprave vaše najljubše kave, po želji vam jih tudi zmeljejo za vaš način priprave. Pražarna in kavarna HI KO FI ima tudi svoj groove. Poskusite ga in tudi vi se ujemite v njihov ritem.

Kava, ki jo morate probati

Kava Ethiopia Negussie Gemeda prihaja iz zelo znane regije Sidamo. Je naravno procesirana, kar vpliva na polno telo in čokoladen kremast občutek v ustih. Dopolnjujejo jo prijetne sladke in prijetno izražene kisline ribeza in marelice. Diši cvetlično in sadno.

 

Maribor

Njihova zgodba na kratko

Hiša kave in čajev je lokalna pražarna iz Maribora, ki pod okriljem majhnega družinskega podjetja piše veliko zgodbo o kavi in čajih. Vse skupaj se je začelo pred več kot dvajsetimi leti z inspiracijo italijanskega načina priprave kave in se tako nadaljuje še danes, le, da je tradiciji dodan sodobnejši način praženja kave. Pod streho, kjer se skrivajo recepti najboljših kavnih mešanic, se kava praži vsak teden, da ostane čim dlje sveža in polnega okusa.

Kava, ki jo morate probati

Decaf – Brezkofeinska sveže pražena za vaše naročila z okusi kakava, mandlja in suhega sadja.

 

Želite biti obveščeni o novostih, akcijah in vodičih? Vpišite svoj e-naslov.

Vrste kave