O nas         Blog

Najboljše pražarne kave na Vrhniki

Pražarne kave na Vrhniki - Liamsk Coffee

Ko se omeni Vrhnika po navadi ni prva misel Escobar pražarna kave, ampak najprej pomislimo na Ivana Cankarja. Ampak Escobar je prva mikro pražarna pri nas z ponudbo Specialty kav.

Zbrali smo seznam najboljših pražarn kave na Vrhniki, njihove zgodbe in po našem mnenju najboljšo kavo. Skoraj zraven je tudi naše glavno mesto Ljubljana, kjer se nahaja največ pražarn kave v Sloveniji v enem mestu.

Pražarne kave na Vrhniki

Vrhnika

Njihova zgodba na kratko

Escobar je prva pražarna v Sloveniji, kjer so začeli pražiti Specialty kave. Praženje opravlja Omar, ki natančno ve, kako dobiti najboljše iz posameznega kavnega zrna, ter tako dobi idealno razmerje med aromami in okusi. Sodelujejo z ljudmi, katerimi lahko zaupajo in tako nadzorujejo kakovost svojih surovin in omogočajo kar se da kratko pot od pridelovalca do končnega kupca. Kavo pražijo dnevno v skladu s povpraševanjem, saj verjamejo, da je tak pristop najboljši, da se ohranijo polne arome, okusi in kakovost praženih kavnih zrn.

Kava, ki jo morate probati

Cankarjeva kava je hišna mešanica iz najbolj cenjenih kavnih zrn vrste Arabica. Kava nudi sadne arome in okuse, ter med v pookusu. Ker je pražarna Escobar doma na Vrhniki, so prvo hišno mešanico poimenovali po najbolj znanem Vrhničanu, slovenskem pisatelju Ivanu Cankarju, ki je tudi avtor črtice Skodelica kave.

Želite biti obveščeni o novostih, akcijah in vodičih? Vpišite svoj e-naslov.

Vrste kave