O nas         Blog

Najboljše pražarne kave v Kranju

Pražarne kave v Kranju - Liamsk Coffee

Čeprav območje Kranja in njegove okolice nima ravno slovesa po pražarnah kave, kot Vrhnika, Maribor ali Ljubljana, je vseeno kava tukaj zelo priljubljena. Združite mrzle zime, gore in gorenjsko trmo in dobili boste pražarne z odlično sveže praženo kavo.

Če iščete omamno izkušnjo s kavo, potem ni boljšega kot da si jo skuhate sami. Poiskali smo najboljše lokalne pražarne v Kranju ali njegovi okolici, ki nudijo sveže praženo kavo. 

Pražarne kave v Kranju

Žirovnica

Njihova zgodba na kratko

Kolektiv 22 je mala družinska pražarna, ki jo vodita sestra Polona in brat Gaber. Imajo samo en cilj – s praženjem želijo nuditi izvrstno kavo z lokalno tradicijo. Skupaj s staro mamo Tončko tvorijo “kolektiv” od tod ime Kolektiv. Številka 22, pa predstavlja letnico rojstva stare mame. Kavo želijo združiti z lokalno kulturo in različnimi motivi, ter s praženjem na svežem gorskem zraku, pod goro Stol, ki je prikazan na logotipu. Tako izkazujejo spoštovanje in cenijo tradicijo kave.

Kava, ki jo morate probati

Kava Prešerna pražena izpod gora Stol, predstavlja ponos na lokalnega pesnika Franceta Prešerna. Z okusom lešnika, temne čokolade ima polno telo, prijetno kislost in rahle vinske note.

 

Želite biti obveščeni o novostih, akcijah in vodičih? Vpišite svoj e-naslov.

Vrste kave